top of page

Warme maaltijden

Kinderdagverblijf Nigel’s Kidzz vindt het belangrijk dat de kinderen dagelijks een verse gezonde warme maaltijd krijgen.
Alle maaltijden worden dagelijks vers bereid door een vaste medewerker. Wij serveren GEEN varkensvlees. Gezonde voeding heeft een positieve invloed op het gedrag en de ontwikkeling van uw kind. Een groot voordeel van warme maaltijden op de kinderopvang is dat door het zien eten van andere kinderen ze zelf makkelijker gaan eten, ook dingen wat ze hiervoor nooit wilde eten.

 • Samen met elkaar aan tafel heeft een positief effect op het eetgedrag van uw kind. Kortom, samen genieten van een lekkere en gezonde warme maaltijd.
  Gezonde voeding draagt bij aan een goede ontwikkeling van u kind. Daarom volgen wij de adviezen voor de kinderopvang van het Voedingscentrum. Dat betekent onder andere dat wij:

 • Vooral basisproducten uit de Schijf van Vijf
  De hoeveelheid zout, suiker en verzadigd vet die kinderen binnenkrijgen beperken, en zorgen dat ze voldoende vezels binnenkrijgen.

 • Bij feestjes gezond vieren gezond kan ook lekker zijn!
  Daarom vragen we aan ouders om traktaties klein en niet te calorierijk te maken.

 • Wij houden ons aan vaste eetmomenten, waarbij we rustig aan tafel eten. Onze medewerkers eten samen met de kinderen, begeleiden ze bij de maaltijd en hebben een voorbeeldfunctie.

 • Voor baby’s gebruiken we een eigen vast voedingsschema, dat we met de ouders/verzorgers afstemmen. We stemmen ook het geven van de eerste hapjes af.

 • De ouders kunnen dagelijks zien via Bitcare ( kind Volgsysteem)  wat de kinderen dagelijks warm eten.

bottom of page